Menu
JPR Advocaten

De Zorgverzekering

Geschreven op 20 maart 2013  •  Auteurs: Pieter Leerink, Bart Holthuis
De Zorgverzekering

Op 15 maart 2013 organiseerde het Amsterdam Centre for Insurance Studies (ACIS) een symposium over de zorgverzekering.


Aan de orde kwamen juridische en economische aspecten van de zorgverzekering. Het symposium werd goed bezocht door o.a. vertegenwoordigers van zorgverzekeraars, de Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen, Kifid, de wetenschap, studenten van de Master Verzekeringskunde en rechtshulpverleners.


JPR advocaten was tijdens het symposium goed vertegenwoordigd. Pieter Leerink gaf een presentatie over beëindiging en wijziging van zorgverzekeringen. Daarbij kwamen onderwerpen als fraude, premiewanbetaling, en-bloc clausules en opzegging aan de orde. Bart Holthuis trad op als dagvoorzitter.


Ter gelegenheid van het symposium is een bundel verschenen in de ACIS-serie, deel 11, De Zorgverzekering (Uitgeverij Paris Zutphen).

De presentaties zijn in te zien op de website van ACIS http://acis.uva.nl/.


Pieter Leerink
Mr. dr. P.M. Leerink

Pieter Leerink is advocaat bij JPR Advocaten in Deventer en werkzaam in het Verzekeringsrecht. Zijn specialisaties binnen dit rechtsgebied zijn: verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht, letselschade en financieel toezicht (Wft). Pieter is sinds 1993 actief als advocaat.

Bart Holthuis
Mr. B. Holthuis

Bart Holthuis is advocaat bij JPR Advocaten in Deventer en werkzaam in het Verzekeringsrecht. Zijn specialisaties binnen dit rechtsgebied zijn: verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht en letselschade. Bart is sinds 1980 actief als advocaat.

Contact opnemen met JPR

Op de hoogte blijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief: