Menu
JPR Advocaten

Mediation

Mediation

Mediation is een manier om een of meerdere conflicten in onderling overleg tot een oplossing te brengen. Dit overleg vindt plaats onder deskundige begeleiding van een mediator. Mediation is niet slechts het bereiken van een compromis, maar is juist gericht op het bereiken van consensus. Het verschil is een beter resultaat. Mediation is ook zeer geschikt voor het oplossen van zakelijke geschillen.

Mediation bij zakelijke geschillen

Er kunnen allerlei redenen zijn om mediation in te zetten bij zakelijke geschillen. Bijvoorbeeld omdat er onenigheid is binnen een maatschap. Of bij problemen met de bedrijfsopvolging, vooral in familiebedrijven. Daar spelen vaak ingewikkelde relaties waar een mediator een goede rol in kan spelen. Ook bij arbeidsconflicten tussen twee medewerkers of een conflict tussen een leverancier en een afnemer die al jarenlang zakendoen is mediation een goede manier om het geschil op te lossen.

Het komt soms voor dat partijen niet uitsluitend een onafhankelijke mediator willen, maar ook advies willen van iemand die kennis van zaken heeft. In dat geval kan JPR ook uitkomst bieden. Indien u dat wenst, kunnen wij u voorzien van een mediator die weet wat er speelt in uw branche en daar ook een gedegen advies over kan geven.

Zoekt u een onpartijdige mediator?

De mediators van JPR zijn onafhankelijk, onpartijdig en neutraal. Zij voldoen aan alle normen ten aanzien van kennis en vaardigheden en zijn aangesloten bij MfN (Mediatorsfederatie Nederland).

Meer weten over onze dienstverlening?
Neem contact op
Op de hoogte blijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief: