Advocaat op de zaak: MRKTNG.nl, Booosters.nl, Internetvisie.nl en Contentvisie.nl

Iris Conijn
Advocaat op zaak: MRKTNG.nl, Booosters.nl, Internetvisie.nl en Contentvisie.nl | JPR Advocaten

Wat is ‘Advocaat op de zaak’ eigenlijk? Advocaat op de zaak betekent dat een advocaat van JPR een dag(deel) werkt vanuit het bedrijf van onze cliënt of relatie in de regio. Het enige dat we nodig hebben is een bureau, wifi en koffie. We kunnen dan vanuit de locatie van de klant ons eigen werk doen, maar liever kijken we mee in de dagelijkse praktijk van het gastbedrijf. Zo leren we van elkaar én leren we elkaar ook beter kennen. Uiteraard zijn we die dag kosteloos beschikbaar voor het gastbedrijf voor het stellen van vragen. We zijn immers wel de advocaat op de zaak…

Vragen op het gebied van het ondernemingsrecht

Op vrijdag 14 juni jl. hebben wij onze desksurf-campagne voortgezet. Ditmaal was onze advocaat Iris Conijn te gast bij de onder één dak gevestigde bedrijven MRKTNG.nl, Booosters, Internetvisie en Contentvisie. Deze vier succesvolle bedrijven hebben ieder hun eigen expertise op het gebied van (online)marketing en communicatie en bieden in samenwerking met elkaar het totaalpakket aan de klant aan.

Doordat deze vier bedrijven snel groeien, is verdere ontwikkeling en professionalisering op juridisch gebied een belangrijk thema. Als advocaat op het gebied van het ondernemingsrecht heb ik daarom een presentatie gegeven over het gebruik van algemene voorwaarden, het sluiten van contracten met klanten en het succesvol incasseren van een vordering.

Een kijkje bij de buren

Na mijn presentatie heb ik deelgenomen aan de gezamenlijke lunch en mijn werkzaamheden voortgezet bij de heren van Booosters op kantoor. Tijdens deze middag kwamen er nog een aantal concrete vraagstukken naar voren waarover ik juridisch advies heb kunnen geven. Het voordeel van ’advocaat op de zaak’ zijn, is dat je als advocaat op een laagdrempelige manier sparringpartner kan zijn voor het gastbedrijf. Ondanks dat we praktisch buren van elkaar zijn, hebben we immers weinig kennis van elkaars inhoudelijke werkzaamheden. Ik vond het daarom erg leuk om te zien hoeveel interesse men had in mijn vakgebied en dagelijkse werkzaamheden. Op mijn manier heb ik een bijdrage kunnen leveren aan de lijfspreuk van deze vier bedrijven, namelijk #durftedelen. Delen van kennis, delen van netwerken en delen van uitdagingen. De dag is afgesloten met de welbekende ‘VrijMiBo’ op het zonnige dakterras. Kortom: een erg geslaagde dag voor mij als ‘advocaat op de zaak’!

Gerard Russchen: “Deze manier van werken is natuurlijk een prima voorbeeld van ons geloof: #durftedelen. Wij hebben ervaren dat het delen van kennis en netwerk elkaar helpt in het verbreden van de scope waardoor andere kansen en oplossingen zichtbaar worden. De bijdrage van Iris is groot te noemen omdat onze eigen expertise rondom het juridische vakgebied beperkt is. Je start als ondernemer en vindt het juridische aspect bijzaak. Natuurlijk hebben we algemene voorwaarden, maar het juridisch compleet borgen van het gehele traject is natuurlijk een vak apart. Eigenlijk is het net als met marketing. In het begin denk je “dat kan ik prima zelf” maar na verloop van tijd zie je dat ook marketing professionals verdient. En zo is het ook met Iris en JPR. Juridische zaken regelen is geen bijzaak. Het verdient professionals. En in deze samenwerking hebben wij JPR en Iris als echte professionals mogen kwalificeren.”

Ook een advocaat op de zaak?

Al met al was de ‘Advocaat op de zaak’ een geslaagde dag waarbij de gast en het gastbedrijf wederom van elkaar hebben kunnen leren. Het desksurfen zal zeker worden vervolgd. Op welke zaak mogen we het volgende dag(deel) bivakkeren? #durftedelen

Gerelateerde berichten

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang als eerste alle relevante juridische ontwikkelingen.