Menu
JPR Advocaten

CAR-verzekering

Een nieuw gebouw in aanbouw dat instort, stormschade tijdens een verbouwing of de constructie die niet goed in elkaar zit… In dat geval vergoedt de verzekeraar de schade aan het werk voor degenen die daar belang bij hebben. Dat zijn meestal de aannemer en de opdrachtgever. Heeft u schade opgelopen tijdens de bouw en daarover een discussie met een verzekeraar? Onze gespecialiseerde advocaten op het gebied van CAR-verzekeringen helpen u graag verder.

Waarvoor dient de CAR-verzekering?

De afkorting CAR staat voor Construction Allrisk. Deze verzekering wordt ook wel de montageverzekering genoemd. Hij wordt afgesloten bij nieuwbouw of grote verbouwingen, maar ook bij de bouw van machines of andere grote projecten. Meestal sluit de aannemer of installateur van het bouwproject de verzekering af. De rubriek ‘Het werk’ vormt de basis en geeft dekking voor schade aan het werk. Voorwaarde is wel dat sprake is van materiële beschadiging. Met de rubriek ‘Aansprakelijkheid’ is er dekking voor aansprakelijkheid van de verzekerde voor schadeclaims in verband met de werkzaamheden.

Oplossingsgericht en concreet advies

JPR denkt mee, pakt aan en lost op. U wilt een praktische, oplossingsgerichte en doortastende aanpak van uw zaak die te maken heeft met de CAR-verzekering. Onze advocaten zorgen daarvoor. Hun vakinhoudelijke kennis en ruime ervaring helpen u verder. In heldere taal vertalen zij complexe juridische vraagstukken voor u.

Schikking of toch procederen

Onze ervaren advocaten kunnen ook uitstekend onderhandelen met verzekeraars. Daardoor kunnen zij vaak voorkomen dat u naar de rechtbank moet, wat u kosten bespaart. Zo haalt u het beste resultaat. Mocht een schikking toch niet lukken of niet de beste oplossing zijn, dan kunt u vertrouwen op de ruime proceservaring van onze advocaten.

Meer weten over onze dienstverlening?
Neem contact op
Op de hoogte blijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief: