Werken bij
16 februari 2024

Persoonlijk en ambitieus in de advocatuur

JPR advocaten

Met een mooi gevulde studententijd achter de rug is Tobias Mulder per september 2023 bij JPR advocaten van start gegaan. De overstap van Groningse student naar Utrechtse juridisch medewerker bij JPR bevalt hem goed. Gericht op de toekomst, met een duidelijke focus op fusies en overnames, werkt Tobias op onze nieuwste vestiging in Utrecht. Hij vertelt ons over zijn route, ervaringen en ambities.

Kennismaken met Tobias

Geboren in Winsum, opgegroeid in Drachten, gestudeerd in Groningen en nu neergestreken in Utrecht, heeft Tobias al een bak ervaring opgedaan. Naast zijn studies heeft hij meerdere bestuurstaken op zich genomen. Zo heeft hij tijdens zijn bachelor Nederlands Recht een bestuursjaar gedaan voor het goede doelen pop-up restaurant ‘Happietaria’ en tijdens zijn master Ondernemingsrecht ook nog eens twee parttime bestuurstaken. Om het af te sluiten nog een jaar volle focus op de master en nu aan de slag bij JPR.

Dat Tobias een ondernemend type is kunnen we wel stellen. Tobias: “Tijdens mijn studententijd heb ik al gemerkt dat ik het leuk vind om vanuit een helicopterview aan de slag te gaan. Het aansturen van mensen en ze zo te ondersteunen dat iedereen in zijn of haar eigen kracht komt te staan. De ervaringen die ik tijdens mijn studententijd heb opgedaan waren niet alleen ontzettend leuk en waardevol, maar hebben me ook een richting gegeven voor de toekomst. Gezamenlijk tot de beste resultaten komen. Dit zocht ik ook in mijn werk en heb ik bij team Fusies & Overnames van JPR gevonden.”

De weg naar JPR

Tobias: “Na zes jaar Groningen trok Utrecht me wel aan om te wonen en werken. Tijdens mijn zoektocht naar een passende werkgever kwam ik JPR tegen. Ik heb gewoon een open sollicitatie gestuurd met de vraag of er een functie beschikbaar was die aansluit bij mijn achtergrond en ambities. Na een eerste telefonische kennismaking ben ik nog twee keer op kantoor geweest voor sollicitatiegesprekken. Het fijne aan deze manier van solliciteren vond ik het tweerichtingsverkeer. Met Carin van HR ging het gesprek voornamelijk over wie ik ben, wat ik wil en de cultuur en kernwaarden van JPR. Met Marjolein, de verantwoordelijke partner voor team fusies en overnames, was het echt een persoonlijk gesprek over ambities, het team en het werk.”

“Ook het tweede gesprek voelde snel vertrouwd. Hierbij heb ik met twee teamleden gesproken. Natuurlijk moesten ze eerst even kijken wat voor vlees ze in de kuip hadden, maar daarna ging het al snel over de toekomst. Al met al heb ik zo een heel goed beeld gekregen van wie er bij JPR werken, wat het werk inhoudt en hoe mijn werk eruit zou komen te zien. Het blijft altijd lastig om je werkzaamheden vooraf volledig te bevatten. Je bent nog niet thuis in het vakgebied en komt net van de studie af. Toch klopte het beeld dat ik vooraf had behoorlijk goed.”

Teamwork in fusies en overnames

Wanneer Tobias wordt gevraagd waarom hij voor JPR heeft gekozen geeft hij drie hoofdredenen. De inhoud van de functie, de cultuur en de mensen. Hij benoemt Marjolein hierbij nog in het bijzonder. Tobias: “Ik herken mezelf in Marjolein, hoe zij gepassioneerd over haar werk praat motiveert ontzettend. En het werk dat we als team doen vind ik heel interessant. Dat zijn wel de grotere zaken en gecompliceerde transacties. Het team doet écht mee op de markt, maar blijft wel onderdeel van kantoor met de persoonlijke sfeer. Het maakt niet uit met wie je een gesprek hebt en welke functie ze hebben. Iedereen is gelijk en de mensen zijn heel open en betrokken. Het gaat natuurlijk niet alleen over werk, maar je maakt als individu wel onderdeel uit van de ambitie.”

“De teamplannen worden samen gemaakt, dus naast je eigen ontwikkeling draag je ook bij aan die van het team en JPR als kantoor. De teams werken regelmatig samen en maken gebruik van elkaars expertises. Zelf ben ik in de kern vaak bezig met een eerste concept van transactiedocumentatie opstellen. Ik ben betrokken bij de kleinere deals en kijk of de belangen van onze klanten goed vertegenwoordigd worden. Daarbij controleer ik met een kritische blik of de gemaakte afspraken op de juiste manier in de transactiedocumentatie zijn verwerkt. Je wordt soms ook wel in het diepe gegooid. Met concrete handvatten in het begin, krijg je daarna al snel de vrijheid om zelf aan de slag te gaan. Hier leer ik veel van en hulp kan ik altijd vragen bij collega’s.”

En nu?

Tobias: “Nu wil ik mij verder gaan ontwikkelen. Je komt net uit de schoolbanken en denkt dat je wel wat kennis van zaken hebt, maar dat valt in de praktijk tegen. Dus kennisverbreding- en verdieping, maar ook persoonlijke ontwikkeling staan bij mij op de agenda. Hoe ga je van A tot Z een deal doen? Wat komt erbij kijken, welke contacten moet je onderhouden en wat moet je overzien? Ik wil doorgroeien naar zelfstandig dit soort projecten kunnen aanpakken. Het stukje leiderschap trekt mij daar ook erg in aan. Dat maakt ook dat fusies en overnames een goede match is. Je hebt een leidinggevende rol om alle partijen op het juiste pad te houden. Aansturing en projectmanagement is hier een groot onderdeel van. Niet alleen binnen kantoor, maar ook in contact met klanten.”

“Verder vind ik het ontzettend interessant om de ontwikkeling van kantoor Utrecht van dichtbij mee te maken. Je kan een stukje pionieren en meekijken in de opbouw van de netwerken. Hier wil ik ook nog in groeien. Ik leer van collega’s hoe ik mijn eigen netwerk kan opbouwen. Hoe begin ik een praatje en wanneer maak ik de switch naar zakelijk interessante onderwerpen? Uiteindelijk zie ik mijzelf deals doen waar het om de tientallen miljoenen gaat. Maar wel altijd vanuit het persoonlijke contact met de ondernemer die achter de zaak zit.”

Gerelateerde berichten

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang als eerste alle relevante juridische ontwikkelingen.