van student opgewerkt tot advocaat

Marloes Horstman

Tja, hoe kom je nu terecht bij JPR? Voor Marloes Horstman was het een logisch startpunt van haar carrière, zo vertelt ze: “Ik ben begonnen als student-stagiair bij JPR. Omdat ik zelf uit het oosten kom, ben ik op zoek gegaan naar kantoren hier. Ik kende al wat collega’s die bij JPR werkten en ik vond dat hele gezellige en leuke mensen, dus ik dacht: “Ik kom gewoon even kijken”.

Marloes Horstman

De sfeer binnen bij JPR vond ik al direct heel prettig. Er is veel ruimte voor humor en aandacht voor de persoon. Bij andere kantoren had ik die ervaring minder. Die stage bij JPR vloog voorbij. Ik mocht al meteen verschillende dingen doen, veel mee naar presentaties en zittingen. Het is dus niet zo dat je bij JPR als student-stagiair alleen maar achter je computer zit te typen. We merkten dat het goed beviel van beide kanten en toen heb ik me gespecialiseerd in verzekeringsrecht. Dat is wel grappig, want mijn studieachtergrond is privacyrecht, maar bij JPR zagen ze het als een perfecte match voor mij en dat bleek te kloppen. Toen ben ik een jaartje juridisch medewerker geweest en uiteindelijk advocaat-stagiair geworden op het gebied van verzekeringsrecht.”

JPR begeleidt je en biedt vertrouwen

Een stageplek betekent bij veel kantoren nog niet automatisch dat je ook écht onderdeel van het team bent. Dat is bij JPR wel degelijk het geval, aldus Marloes: “Ik denk dat het vooral typerend is dat je veel ruimte hebt om zelf dingen te doen en dat maakt het ook wel leuk, dat je dus niet als hulpje van iemand hier bent. Er wordt gewoon tegen je gezegd: “Ga zelf maar naar die zitting toe” of “Ga zelf maar naar die presentatie”. Daar leer je ook het meest van. Het is niet alsof ze je aan het werk zetten en de andere kant op kijken, je wordt wel begeleid. Dat vind ik het leuke.

Als ik terugkijk in mijn agenda zie ik zo veel verschillende dingen; de ene dag ga ik naar een politieverhoor en de andere dag ga ik naar een arbeidsdeskundige toe met een letselschadecliënt. Elke dag doe je iets anders, dat maakt het leuk. Ze vertrouwen je daar ook in bij JPR. En als je er niet uitkomt, dan helpen ze je ook. Je leert het ook het beste door het te doen. Ondertussen is er ook nog steeds ruimte voor je studie. Als advocaat-stagiair volg je 2,5 jaar de beroepsopleiding en dat kan best zwaar zijn. Bij JPR krijg je daar gelukkig wel tijd voor. Ook nu ik advocaat ben, leer ik nog steeds bij. Onlangs had ik tentamens en daarvoor kon ik deels onder werktijd leren. Dat is echt fijn.”

Van privacyrecht naar verzekeringsrecht

Als advocaat heb je te maken met heel veel mensen: cliënten, wederpartijen, schaderegelaars en nog veel meer. Het onderhouden van die lijntjes is iets dat Marloes bij JPR goed heeft geleerd: “In het begin kunnen al die contacten best overweldigend zijn. Maar het wordt steeds makkelijker en voelt steeds natuurlijker, ook doordat je begeleiding krijgt van collega’s. Dat leer je alleen in de praktijk.” De switch van privacyrecht naar verzekeringsrecht is een ander voorbeeld van de goede band tussen Marloes en JPR, want op aanraden van collega’s stapte ze over: “In het begin deed ik een combinatie van de twee, omdat er toen heel veel werk te doen was rondom de AVG.

Ik vind verzekeringsrecht heel leuk omdat het zo veelzijdig is. Van advies tot procederen, maar ook deskundigen inschakelen, schades regelen en onderhandelen. In een bepaalde zaak vond ik een afwijking in de verklaringen. Onder meer daardoor konden we fraude aantonen. Dat soort puzzelwerk vind ik geweldig aan verzekeringsrecht. Ik heb privacyrecht niet opgegeven, maar ben privacyspecialist binnen verzekeringsrecht. Daar is ruimte voor binnen JPR.”

Carin0T2A8932bewprofiel (Aangepast)

Ook aan het werk bij JPR?

Wil je jezelf graag bewijzen bij JPR advocaten? Neem dan contact op met onze collega’s van HR.

Carin van Alst