Menu
JPR Advocaten

Zelfstandig ondernemer en schade

Wanneer u als zelfstandig ondernemer of als zzp’er het slachtoffer wordt van een ongeval of medische fout heeft dit niet alleen gevolgen voor uzelf maar vaak ook voor uw bedrijf. Het bedrijf ligt stil, de kosten lopen door, uw klachten wachten en u heeft geen inkomen.

Heeft u een arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten, dan ontvangt u nadat uw wachttijd is verstreken een uitkering. Aangezien in de regel maximaal 80% van uw inkomen is verzekerd en uw vaste bedrijfskosten doorlopen wordt uw inkomensschade niet volledig gedekt. Vaak is er ook nog discussie over de mate van arbeidsongeschiktheid. Heeft u geen arbeidsongeschiktheidsverzekering dan is de schade al snel helemaal niet te overzien.

Het is dus zaak dat u zo snel als mogelijk deskundige hulp inschakelt. De gespecialiseerde letselschadeadvocaten van de sectie Verzekeringsrecht en aansprakelijkheidsrecht van JPR advocaten hebben de ervaring en de deskundigheid om u te helpen uw leven thuis en uw onderneming weer op de rit te krijgen en er voor te zorgen dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op hebt.

Onze letselschade advocaten helpen u door:

  • Het (laten) inventariseren van de vaste kosten, omzet en winst van uw bedrijf;
  • Het inschakelen van een arbeidsdeskundige om te onderzoeken of middels taakverschuivingen, aanpassingen in uw bedrijf of vervangende kracht uw bedrijf kan worden gecontinueerd en u te begeleiden bij uw re-integratie;
  • Er voor te zorgen dat de aansprakelijkheidsverzekeraar u adequaat bevoorschot zodat u de vaste doorlopende kosten van uw bedrijf kunt betalen en zelf inkomen heeft. Het laatste waarop u zit te wachten zijn immers financiële problemen;
  • Uw belangen te behartigen bij geschillen met de arbeidsongeschiktheidsverzekering.


In bijna alle gevallen, behoudens eigen schuld, worden de kosten voor onze werkzaamheden alsmede de kosten van onze medisch adviseurs, arbeidsdeskundigen, een rekenbureau e.d. volledig door de aansprakelijke partij c.q. de verzekeraar betaald. De inschakeling van onze letselschade advocaten kost u dus vaak niets en dus gratis.

Heeft u vragen of wilt u graag van gedachten wisselen over de haalbaarheid van uw zaak, dan kunt u uiteraard (telefonisch) contact opnemen met een van onze letselschadeadvocaten van de sectie verzekeringsrecht en aansprakelijkheidsrecht. Een eerste gesprek met een van onze letselschade advocaten is altijd gratis!.

Meer weten over onze dienstverlening?
Neem contact op
Op de hoogte blijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief: