Menu
JPR Advocaten

Lucas Bloemers: van student-stagiair op weg naar advocaat

Lucas Bloemers: van student-stagiair op weg naar advocaat

Zijn bachelor Rechtsgeleerdheid deed hij in Maastricht, maar hij wilde graag stagelopen in de regio waar hij vandaan kwam. Zo kwam hij bij JPR uit, vertelt Lucas: “Daar heb ik gesolliciteerd en ben ik aangenomen voor een student-stage. Tijdens de stage heb ik kennis kunnen maken met het kantoor en veel geleerd. Na het afronden van mijn bachelor ben ik de master ondernemingsrecht in Nijmegen gaan volgen. Dat is natuurlijk dichterbij de Achterhoek. JPR was hiervan op de hoogte en we hebben intussen contact gehouden. In de zomer van 2019 heb ik een gesprek gehad met een collega van HR en daaruit volgde dat zowel het kantoor als ikzelf wel iets zagen in een vervolg waarbij ik twee dagen op kantoor zou werken naast mijn studie.”

Voorlopige carrièrepad

Lucas was de eerste werkstudent die voor JPR werkte en dat beviel goed van beide kanten. Hij is nu (medio 2020) nog steeds werkstudent. Als hij zijn studie heeft afgerond, begint Lucas hier als juridisch medewerker. Dat is zijn voorlopige carrièrepad. Zijn ambitie is om uiteindelijk advocaat te worden. Bij JPR verloopt die route meestal via het juridisch medewerkerschap.

Achterhoekse cultuur zonder hiërarchie

Lucas voelt zich helemaal thuis bij JPR: “De sfeer sluit aan bij de Achterhoekse cultuur, er is hier totaal geen hiërarchie. Dat zorgt ervoor dat je laagdrempelig bij mensen kan binnenlopen om vragen te stellen en als werkstudent is het natuurlijk prettig als dat kan. Je bent immers niet bekend bent met allerlei zaken en je doet veel dingen voor de eerste keer. Het is heel fijn om die vrijheid te hebben. Zodra je collega’s merken dat het goed gaat, zorgen ze er ook wel voor dat je weer nieuwe dingen leert en telkens in het diepe gegooid wordt. Ik ga dus met plezier naar kantoor omdat ik van tevoren niet precies weet hoe mijn werkdag eruit zal zien. Die uitdaging spreekt mij aan. Daarnaast heb ik fijne collega’s met wie je buiten het werk om ook kan lachen. Deze dingen zorgen voor een fijne werksfeer. JPR is voor mij de ideale werkgever om mijn carrière te starten.”

Loyaliteit en collegialiteit

Tot slot merkt Lucas op dat hij het fijn vindt dat JPR zo flexibel is: “Ze willen altijd wel met je meedenken. En ze zijn ook bereid, als het aan beide kanten bevalt, om het werk wat flexibeler in te richten. Die loyaliteit krijgt JPR van mij ook terug, omdat ik vind dat ik in een mooi team werk met mensen voor wie ik graag een stap extra zet.”


Terug naar overzicht
Op de hoogte blijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief: