Menu
JPR Advocaten

Letselschade medische fout

Waar wordt gewerkt, worden fouten gemaakt. Ook door artsen, therapeuten, tandartsen, psychiaters, psychologen en verpleegkundigen. Als een medische fout leidt tot letselschade, dan zijn de gevolgen voor u als patiënt vaak dramatisch. De gespecialiseerde letselschadeadvocaten van JPR Advocaten in Deventer en Doetinchem zorgen dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Maar belangrijker nog: wij dragen actief bij aan uw herstel. U kunt op ons vertrouwen.

Complicaties zijn geen fouten

Als een medische behandeling mislukt of niet leidt tot het gewenste resultaat is er niet automatisch sprake van een medische fout. Aan iedere medische behandeling, en zeker bij (risicovolle) operaties, zijn gezondheidsrisico’s verbonden. Anders gezegd, er kunnen complicaties optreden. Complicaties zijn in de regel geen medische fouten.

Bewijslast ligt bij de patiënt

Er is sprake van een medische fout als de arts verwijtbaar onzorgvuldig heeft gehandeld. Het is aan u als patiënt te bewijzen dat er een medische fout is gemaakt en hij hierdoor letselschade heeft opgelopen. Dit is niet gemakkelijk. Daarom helpen wij u hier graag bij. Wij zoeken uit wie u voor uw letselschade door een medische fout aansprakelijk kunt stellen. Het ziekenhuis? De arts? Of beiden? Welke procedure moet worden gevoerd: de klachtenprocedure, tuchtprocedure of een gerechtelijke procedure?

Onze specialisten staan voor u klaar

Onze gespecialiseerde advocaten hebben de ervaring en de deskundigheid u bij te staan om uw letselschade door een medische fout te verhalen. Onze advocaten hebben grote expertise in behandeling van zaken op het gebied van het medische (beroeps)aansprakelijkheidsrecht. Ook beschikken de letselschadeadvocaten van JPR Advocaten over ruime kennis op het gebied van medisch tuchtrecht en patiëntenrechten.

Verder beschikken de (LSA) letselschade advocaten van JPR Advocaten over een breed netwerk van medisch specialisten, huisartsen, tandartsen en psychiaters die in medische aansprakelijkheidskwesties adviseren. Welke medisch adviseur wordt ingeschakeld, is afhankelijk van het vakgebied waarop de aansprakelijkheid ziet.

Heeft u vragen, neem dan gerust contact op met een van onze letselschadeadvocaten. Een eerste gesprek is altijd gratis!

Meer weten over onze dienstverlening?
Neem contact op
Op de hoogte blijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief: