Menu
JPR Advocaten

Letselschade claimen

Heeft u letselschade opgelopen door een verkeersongeval, ongeval op het werk of medische fout en wilt u uw schade claimen? De gespecialiseerde letselschade advocaten van JPR Advocaten in Deventer en Doetinchem zorgen ervoor dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Dat doen we door samen met u de schouders eronder te zetten.

Wij richten ons op uw herstel

Als slachtoffer van een verkeersongeval, bedrijfsongeval, beroepsziekte of een medische fout wordt u geconfronteerd komen er allerlei problemen op uw pad. Emotionele gevolgen van het ongeval, maar ook vragen van juridische, financiële en praktische aard. Hoe krijg ik mijn leven weer op de rit? Kan ik een claim indienen? Bij wie? Wat kan ik vorderen? En hoe gaat zoiets in zijn werk?

Na een ongeval zit u niet te wachten op een langdurig en ingewikkeld schadetraject. U wilt zich juist richten op uw herstel. Dat is ook precies wat wij bij JPR Advocaten als uitgangspunt hebben. Onze gespecialiseerde advocaten hebben de ervaring en de deskundigheid om u te helpen uw leven thuis en op uw werk of uw onderneming weer op de rit te krijgen. Samen zorgen we ervoor dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft.

Transparant richting de verzekeraar

Bij JPR Advocaten vinden wij het belangrijk dat er transparant wordt gewerkt. U ontvangt daarom kopieën van de correspondentie met de verzekeraar. Om een langdurige en tijdrovende correspondentiewisseling te voorkomen, kiezen wij er in veel gevallen voor om telefonisch overleg te voeren met de verzekeraar. Zo kunnen we sneller schakelen, waardoor het schadetraject korter duurt. Ook fijn om te weten: het contact met de verzekeraar verloopt altijd via ons, zodat u daar niet mee belast wordt.

Zo claimen we letselschade

Na een intakegesprek en globale inventarisatie stellen we de veroorzaker van uw letsel aansprakelijk. Indien nodig vragen we om een voorschot op de schadevergoeding en (medische) kosten, zodat u niet in de financiële problemen komt. Mocht geen aansprakelijkheid worden erkend, dan onderzoeken wij in overleg met u welke (gerechtelijke) stappen we kunnen nemen.

Vervolgens brengen we uw medische situatie en de schade in kaart. Ook schakelen we deskundige hulp voor u in, zoals een arbeidsdeskundige, caremanager of medisch adviseur. Eventueel vragen we een onafhankelijk arts om u te onderzoeken. Dit heet ook wel een medische expertise.

Is er een medische eindsituatie bereikt, dan begint de regelingsfase. Al onze letselschadeadvocaten zijn ervaren onderhandelaars. Zij voeren namens u de onderhandelingen met de verzekeraar.

In circa 95% van de zaken komt na het voeren van de onderhandelingen een regeling tot stand. Mocht er op dat moment geen regeling tot stand komen, zijn er verschillende alternatieven om ervoor te zorgen dat u uw schade vergoed krijgt. Zoals een mediationtraject, een bindend advies of een gerechtelijke (deelgeschil) procedure. Hebben we overeenstemming bereikt over de omvang van de schade, dan leggen we de afspraken vast in een vaststellingsovereenkomst.

De kosten worden meestal voor u betaald

In bijna alle gevallen, tenzij er sprake is van eigen schuld, worden de kosten voor onze werkzaamheden betaald door de aansprakelijke partij of verzekeraar. Dit geldt ook voor de kosten van onze medisch adviseurs, arbeidsdeskundigen, een rekenbureau en dergelijke.

De inschakeling van onze letselschade advocaten kost u dus vaak niets en is dan dus gratis.

Meer weten over onze dienstverlening?
Neem contact op
Op de hoogte blijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief: