Menu
JPR Advocaten

Algemene voorwaarden opstellen is maatwerk: zo doet JPR dat

Natuurlijk kunt u via een online generator voor een habbekrats een set algemene voorwaarden downloaden. Maar dekken deze standaardvoorwaarden eigenlijk wel al uw werkzaamheden? Moeten er geen specifieke bepalingen komen? U wilt zeker weten dat uw algemene voorwaarden passen bij uw bedrijfsvoering, of u nu dienstverlener of leverancier bent en of u nu in de B2B- of B2C-markt actief bent. Door efficiënt te werken, kan JPR kwalitatief goede en op maat gemaakte algemene voorwaarden leveren voor een aantrekkelijke prijs. Lees hieronder hoe we dat doen.

Checklist en intakegesprek voor efficiëntie

Om ervoor te zorgen dat de algemene voorwaarden helemaal aansluiten bij uw bedrijf, hebben we een checklist ontwikkeld die snel en gemakkelijk in te vullen is. Denk hierbij aan richtinggevende vragen als ‘Bedient u ook consumenten?’, ‘Welke betalingstermijn hanteert u?’ en ‘Wilt u geschillen oplossen via de rechtbank of op een andere manier?’ De antwoorden op deze vragen hebben onze advocaten nodig om een beeld te vormen van uw bedrijf. Uiteraard heeft dat gevolgen voor de inhoud van de algemene voorwaarden. Heeft u bijvoorbeeld geen webshop? Dan laten we de bepalingen over online aankopen eruit.

Na het invullen van de checklist volgt een intakegesprek van ongeveer een uur. Dat doen wij het liefst bij u op de zaak. Daarbij gaan we niet tot in detail de algemene voorwaarden bespreken, maar juist uw bedrijfsvoering. Zo krijgen we een goed beeld van de onderneming. Na het intakegesprek volgt het concept van de algemene voorwaarden binnen één week. Vervolgens stemmen we het definitieve concept samen af en maken we alles heel snel rond.

Inclusief hulp bij de invoering

De invoering van algemene voorwaarden luistert nauw volgens de wet. Het op de juiste manier van toepassing verklaren en ter hand stellen ervan is van cruciaal belang. Wij helpen u daarbij en zorgen ervoor dat de algemene voorwaarden juist en efficiënt worden ingevoerd binnen uw onderneming. Het is immers zonde om op maat gemaakte algemene voorwaarden te hebben als u er in de praktijk geen beroep op kunt doen.

We sluiten deze hulp af met een interactieve training van zo’n anderhalf uur. Hierin leggen we uw medewerkers uit wat we gedaan hebben en hoe zij in de praktijk moeten omgaan met de algemene voorwaarden. Zo lang de medewerkers de gemaakte templates op de juiste manier gebruiken, bent u juridisch helemaal beschermd.

Meer weten over onze dienstverlening?
Neem contact op
Op de hoogte blijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief: