Menu
JPR Advocaten

Ruurd van Eck

Ruurd van Eck
Ruurd van Eck
Ruurd
Deventer

“Wat mij intrigeert, is de verhouding tussen de ondernemer en de maatschappij. De interactie tussen het algemeen nut en de individuele vrijheid. Wat ik vaak tegenkom, is de onrechtvaardigheid en het gemak waarmee overheden tornen aan de belangen en rechten van individuele burgers. Als advocaat is het mijn uitdaging daarin tegenwicht te bieden.

Met wetenschappelijke nieuwsgierigheid kun je dagenlang bezig zijn, maar de klant wil een oplossing. Pleiten is boksen, maar dan intellectueel, binnen de regels. In het verlengde van mijn specialisatie omgevingsrecht (milieu, bouw, overheidsaansprakelijkheid en voedselveiligheid) ben ik voorzitter van de Raad van Toezicht Stichting Secure Feed. Een stichting die bijna 400 bedrijven verenigt in het streven voedselveiligheid te waarborgen.”

Over Ruurd

Al bijna 30 jaar is Ruurd een bevlogen advocaat en hij is partner bij JPR Advocaten. Ook adviseert en begeleidt hij startups. Ruurd staat voor een helder en praktisch advies, zodat het meteen toepasbaar is voor de klant.

Meedenken is "risico’s inschatten en hierop anticiperen."
Aanpakken is "de mouwen opstropen en het probleem duidelijk in kaart brengen."
Oplossen is "zorgen dat jouw klant het probleem niet meer heeft, dan wel dat het probleem tot een acceptabele omvang is teruggebracht."
  • Voorzitter Raad van Toezicht Stichting Secure Feed
  • Spreker voor de Academie voor de Rechtspraktijk
  • Diervoederrecht
  • Lid van de Vereniging van Milieurecht Advocaten (VMA)
  • Lid van de Vereniging voor Bouwrecht Advocaten (VBR-A)
  • Lid van de Nederlandse Vereniging voor Levensmiddelenrecht (NVLR)
Publicaties
Externe publicaties
Meer weten over onze dienstverlening?
Neem contact op
Op de hoogte blijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief: