Menu
JPR Advocaten

Flip van Huizen

Flip van Huizen
Flip van Huizen
Flip
Utrecht

Flip van Huizen: "Advocatuur doe ik op mijn sloffen, althans dat dacht ik toen ik met de opgedane juridische kennis de universiteit verliet. Weinig is minder waar. Advocaat zijn is een moeilijk en veelzijdig vak. Vanzelfsprekend is juridische kennis een belangrijk onderdeel, maar er komt meer bij kijken.

Ik heb het geluk gehad om in het begin van mijn carrière los te moeten komen van de boeken en theorie. Als curator heb ik geleerd als ondernemer te denken, snel en creatief te handelen (vaak niet juridisch). In de ondernemingsrecht en overname praktijk was het met name een kwestie van hard werken en lange dagen maken.

Al geruime tijd ben ik bezig in de aansprakelijkheidspraktijk. Het handelsrecht en verzekeringsrecht zijn daarin mijn specialismes. Mijn liefde voor de juridische theorie komt hiermee volledig tot zijn recht. Echter, zoals hiervoor aangegeven is dat onvoldoende. Een advocaat moet vanzelfsprekend kennis van zaken hebben, maar bovenal creatief zijn. Soms voel ik mij een kunstenaar in een grijs pak. Dit gevoel is echter vaak van korte duur. De advocatuur is in feite meer een ambacht. En die sloffen heb ik vanaf dag één, maar snel vervangen door stevige stappers".

Over Flip

Flip is sinds 2009 advocaat en sinds 2019 bij JPR Advocaten. Hij is werkzaam in het verzekeringsrecht en het aansprakelijkheidsrecht. Ook richt Flip zich op het vervoersrecht en (internationale) handel. Tijdens zijn studie heeft hij tevens gestudeerd aan de Universiteit van Wenen.

Flip is aangesloten bij de Orde van Advocaten Midden-Nederland.

Meedenken is "de volgende stap na goed luisteren en de voorafgaande stap aan het formuleren van een realistische doel."
Aanpakken is "het behandelen van het vraagstuk met het doel voor ogen."
Oplossen is "het bereiken van het doel."
  • Vaste medewerker VAST (Verzekeringsrecht, aansprakelijkheid, schade en toezicht) https://www.vast-online.nl
Publicaties
Externe publicaties
Meer weten over onze dienstverlening?
Neem contact op
Op de hoogte blijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief: