Menu
JPR Advocaten

Schadevergoeding ondernemer bij foute beslissing overheid

Geschreven op 12 maart 2014  •  Auteur: Ruurd van Eck
Schadevergoeding ondernemer bij foute beslissing overheid

De overheid neemt wel eens een foute beslissing. Dit kan tot schade leiden bij ondernemers en het komt ook wel eens voor dat de overheid niet uit zichzelf aanbiedt die schade te vergoeden. Gelukkig is hier een mouw aan te passen.


Klik hier voor het gehele artikel, dat is verschenen in de Nieuwsbrief OnderneMr. 2014, nr. 1.


Ruurd van Eck
Ruurd van Eck

“Wat mij intrigeert, is de verhouding tussen de ondernemer en de maatschappij. De interactie tussen het algemeen nut en de individuele vrijheid. Wat ik vaak tegenkom, is de onrechtvaardigheid en het gemak waarmee overheden tornen aan de belangen en rechten van individuele burgers. Als advocaat is het mijn uitdaging daarin tegenwicht te bieden.

Met wetenschappelijke nieuwsgierigheid kun je dagenlang bezig zijn, maar de klant wil een oplossing. Pleiten is boksen, maar dan intellectueel, binnen de regels. In het verlengde van mijn specialisatie omgevingsrecht (milieu, bouw, overheidsaansprakelijkheid en voedselveiligheid) ben ik voorzitter van de Raad van Toezicht Stichting Secure Feed. Een stichting die bijna 400 bedrijven verenigt in het streven voedselveiligheid te waarborgen.”

Over Ruurd

Al bijna 30 jaar is Ruurd een bevlogen advocaat en hij is partner bij JPR Advocaten. Ook adviseert en begeleidt hij startups. Ruurd staat voor een helder en praktisch advies, zodat het meteen toepasbaar is voor de klant.

Contact opnemen met JPR

Op de hoogte blijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief: