Menu
JPR Advocaten

Risicoaansprakelijkheid voor dieren

Geschreven op 24 januari 2012  •  Auteur: Manon Pluymen
Risicoaansprakelijkheid voor dieren

Voor dieren – maar ook voor gebrekkige opstallen en roerende zaken – geldt dat in principe de bezitter aansprakelijk is, tenzij een bedrijfsmatig gebruiker kan worden aangewezen. Maar wanneer is sprake van bedrijfsmatig gebruik?

Op deze vraag gaat Manon Pluymen in het artikel met de titel ‘Kwalitatieve aansprakelijkheid voor dieren: het Loretta-arrest’. In. Het artikel is geplaatst in ‘Kijk op Oost Nederland’.


Manon Pluymen
Manon Pluymen

“Als advocaat onderzoek ik graag de creatieve oplossingen voor een probleem. In een procedure houd ik ervan feiten zodanig te presenteren dat de uitspraak eigenlijk al voor de hand ligt. Recht is voortdurend in ontwikkeling, er speelt veel en er zijn vaak grote belangen. Ik schrijf veel over mijn vakgebied en geef voordrachten aan organisaties.

Als commissaris van een verzekeringsmaatschappij krijg ik een interessante kijk in de keuken van de verzekeraar. Ik zie hoe verzekeraars met de Europese wetgeving omgaan, die veel van hen eist. Tevens hoor ik de ervaring van verzekeraars met vraagstukken die ik in mijn praktijk ook tegenkom.”

Over Manon

Manon is sinds 2008 advocaat bij JPR Advocaten in Deventer. Zij is werkzaam in het verzekeringsrecht en het aansprakelijkheidsrecht. Manon is gespecialiseerd in de uitleg van verzekeringsovereenkomsten, met name arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Ook behandelt zij veel zaken op het gebied van beroepsaansprakelijkheidsrecht en complexe schades. De diversiteit aan zaken geeft haar veel energie. Ze werkt uiterst nauwkeurig en gaat doelgericht te werk.

Contact opnemen met JPR

Op de hoogte blijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief: