Menu
JPR Advocaten

Regeling compensatie transitievergoeding gepubliceerd

Geschreven op 7 maart 2019  •  Auteur: Jolien Kraaijvanger
Regeling compensatie transitievergoeding gepubliceerd

Afgelopen september blogde ik al over de nieuwe wet op basis waarvan werkgevers een compensatie zullen ontvangen voor de (transitie)vergoeding, die zij hebben moeten betalen bij het eindigen van een arbeidsovereenkomst van een langdurig arbeidsongeschikte werknemer.

Vorige week is de Regeling compensatie transitievergoeding gepubliceerd. In de Regeling is nader uitgewerkt binnen welke termijn de aanvraag voor een compensatie moet zijn ingediend. Zo is bevestigd dat de aanvraag vóór 1 oktober 2020 moet worden ingediend als de vergoeding vóór 1 april 2020 is betaald. Voor een vergoeding die na 1 april 2020 wordt betaald, moet de aanvraag binnen zes maanden na het betalen van de vergoeding zijn gedaan.

Voor meer informatie over de hoogte van de vergoeding, de aanvraagtermijnen en de documenten die nodig zijn voor de aanvraag, verwijs ik u graag naar mijn vorige blog.

Heeft u een vraag over de compensatie of over de beëindiging van het contract van een zieke werknemer, neem dan gerust contact op met een van onze arbeidsrechtadvocaten.


Jolien Kraaijvanger
Jolien Kraaijvanger

“De advocatuur heeft mij altijd getrokken. Ik vind het leuk om nauw betrokken te zijn bij het reilen en zeilen van verschillende ondernemingen en zowel juridisch als praktisch met klanten mee te denken. Het geeft mij energie om vervolgens middels de...

Contact opnemen met JPR

Op de hoogte blijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief: