Menu
JPR Advocaten

Regeling compensatie transitievergoeding gepubliceerd

Geschreven op 7 maart 2019  •  Auteur: Jolien Kraaijvanger
Regeling compensatie transitievergoeding gepubliceerd

Afgelopen september blogde ik al over de nieuwe wet op basis waarvan werkgevers een compensatie zullen ontvangen voor de (transitie)vergoeding, die zij hebben moeten betalen bij het eindigen van een arbeidsovereenkomst van een langdurig arbeidsongeschikte werknemer.

Vorige week is de Regeling compensatie transitievergoeding gepubliceerd. In de Regeling is nader uitgewerkt binnen welke termijn de aanvraag voor een compensatie moet zijn ingediend. Zo is bevestigd dat de aanvraag vóór 1 oktober 2020 moet worden ingediend als de vergoeding vóór 1 april 2020 is betaald. Voor een vergoeding die na 1 april 2020 wordt betaald, moet de aanvraag binnen zes maanden na het betalen van de vergoeding zijn gedaan.

Voor meer informatie over de hoogte van de vergoeding, de aanvraagtermijnen en de documenten die nodig zijn voor de aanvraag, verwijs ik u graag naar mijn vorige blog.

Heeft u een vraag over de compensatie of over de beëindiging van het contract van een zieke werknemer, neem dan gerust contact op met een van onze arbeidsrechtadvocaten.


Jolien Kraaijvanger
Jolien Kraaijvanger

“De advocatuur heeft mij altijd getrokken. Ik vind het leuk om nauw betrokken te zijn bij het reilen en zeilen van verschillende ondernemingen en zowel juridisch als praktisch en met klanten mee te denken. Het geeft mij energie om vervolgens middels de juiste strategie het beste resultaat voor hen te bereiken. Meestal is dit op adviserend of procederend niveau, maar ik onderhandel ook veel om een gang naar de rechter te voorkomen.

Het onderhandelen doe ik vaak in het kader van het beëindigen van een arbeidsovereenkomst, het harmoniseren van arbeidsvoorwaarden of bijvoorbeeld het tot stand komen van ICT-contracten (zoals SLA’s). Door de afwisselende werkzaamheden, de verschillende klanten en de snel veranderende wet- en regelgeving, is iedere dag anders en blijft het werk uitdagend.“

Over Jolien

Jolien is sinds 2015 advocaat en heeft zich gespecialiseerd in het arbeidsrecht, ICT-recht en privacyrecht. Hierbij ligt de nadruk op individueel- en collectief ontslag (waaronder reorganisaties), platformarbeid en e-commerce. Jolien werkt efficiënt en oplossingsgericht.

Contact opnemen met JPR

Op de hoogte blijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief: