Menu
JPR Advocaten

Landelijke dag van de scheiding: gratis echtscheidingscheck!

Geschreven op 6 september 2019  •  Auteur: Marthe Ceelen
Landelijke dag van de scheiding: gratis echtscheidingscheck!

Op 15 september 1796 werd in Nederland de allereerste echtscheiding uitgesproken. Sinds 2010 wordt op of rondom deze datum de 'Dag van de Scheiding' georganiseerd. Dit jaar vindt deze dag plaats op vrijdag 13 september.

Kosteloos advies over scheiden

Op de 'Dag van de Scheiding' openen de vFAS-kantoren hun deuren om informatie te geven over scheiden. Belangstellenden kunnen dan informatie krijgen over o.a. alimentatie, scheiden met kinderen, boedelverdeling en scheiden met een eigen huis.
Daarnaast is het mogelijk een gratis echtscheidingscheck uit te laten voeren. Het kosteloos ingewonnen advies van de vFAS advocaat-mediator geeft inzicht in de keuzes en/of gevolgen in specifieke situaties op het gebied van scheiden.

Uit elkaar, met respect voor elkaar

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat één op de drie getrouwde stellen op den duur scheidt. Voor de Vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFas) was dit de aanleiding om een speciale dag in het leven te roepen waarop landelijk aandacht wordt gevraagd voor het belang van deskundige begeleiding bij scheidingen: de 'Dag van de Scheiding'. Het uiteindelijke doel is het verbeteren van het proces rondom echtscheidingen, zodat (ex-)partners zorgvuldig en respectvol uit elkaar gaan.

Over Marthe Ceelen

Marthe is werkzaam als advocaat sinds 1993. Vanaf 2000 werkt ze bij JPR Advocaten, waar ze sinds 2005 tevens partner is. Haar specialisaties zijn alimentatie, echtscheidingen, huwelijksvermogensrecht, erfrecht en mediation.

Ze is betrokken advocate voor haar klanten met een enorme inzet en zij streeft altijd naar het optimale haalbare resultaat.

Het familierecht raakt een klant persoonlijk en raakt iedereen vroeg of laat. Als familierecht-advocaat helpt ze de klant in een moeilijke periode in het vinden van de juiste weg in het juridische doolhof. De klanten vertrouwen op haar en dat ze met haar kennis en ervaring hun zaak ook met de juiste aanpak tot een goed einde brengt. In het familierecht maakt ze haar klanten van dichtbij mee. “Dat ik ze kan bijstaan wanneer zij werkelijk problemen hebben, ze kan ontzorgen, geeft mij na meer dan 25 jaar advocatuur, nog dagelijks veel voldoening. Ook de combinatie van mediation en naar de rechtbank gaan voor een zaak spreekt mij enorm aan”. Bij een echtscheiding van ondernemers zijn de financiële gevolgen complex. Wat gebeurt er met de onderneming? Wat zijn de consequenties voor het pensioen? Hoe wordt alimentatie vastgesteld?

Op vrijdag 13 september biedt Marthe van 08.30 tot 16.00 uur u de gelegenheid tot een kosteloos oriënterend gesprek. Om een eventuele wachttijd te voorkomen, verzoeken wij u vriendelijk een afspraak te maken. Tel.: 0314- 37 23 11 of per e-mail: ceelen@jpr.nl. Voor meer info: www.dagvandescheiding.nl


Marthe Ceelen
Marthe Ceelen

“Het familierecht raakt een klant persoonlijk en raakt iedereen vroeg of laat. Als familierecht-advocaat help ik de klant in een moeilijke periode in het vinden van de juiste weg in het juridische doolhof. Mijn klanten vertrouwen op mij en dat ik met mijn kennis en ervaring hun zaak ook met de juiste aanpak tot een goed einde breng. In het familierecht maak ik mijn klanten van dichtbij mee. Dat ik ze kan bijstaan wanneer zij werkelijk problemen hebben, ze kan ontzorgen, geeft mij na meer dan 25 jaar advocatuur, nog dagelijks veel voldoening. Ook de combinatie van mediation en naar de rechtbank gaan voor een zaak spreekt mij enorm aan.

Bij een echtscheiding van ondernemers zijn de financiële gevolgen complex. Wat gebeurt er met de onderneming? Wat zijn de consequenties voor het pensioen? Hoe wordt alimentatie vastgesteld?

De antwoorden op deze vragen vereisen specifieke juridische en financiële kennis en ik leid dit in goede banen. Naast familierecht ben ik ook werkzaam in het erfrecht. Het gaat dan om de afhandeling van een nalatenschap, wat je kunt doen als je bent onterfd, hoe je alle relevante informatie boven tafel krijgt en hoe je een nalatenschap verdeelt. Ook voor het erfrecht zijn klanten bij mij in goede handen.”

Over Marthe

Marthe is werkzaam als advocaat sinds 1993. Vanaf 2000 werkt ze bij JPR Advocaten, waar ze sinds 2005 tevens partner is. Haar specialisaties zijn alimentatie, echtscheidingen, huwelijksvermogensrecht, erfrecht en mediation. Marthe is een betrokken advocate voor haar klanten met een enorme inzet en zij streeft altijd naar het optimaal haalbare resultaat.

Contact opnemen met JPR

Op de hoogte blijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief: