Menu
JPR Advocaten

Juridische APK

Geschreven op 27 februari 2015  •  Auteur: Tian Herstel
Juridische APK

(Dit artikel is gepubliceerd in Kijk op Oost Nederland, nummer 218, 2015).

De advocatuur wordt nog vaak geassocieerd met strafrecht. Dat zal ongetwijfeld te maken hebben met het feit dat in de publiciteit over het algemeen de strafpleiters de boventoon voeren. Dit is begrijpelijk, want moord en doodslag is natuurlijk erg interessant. Het grootste deel van de advocaten in Nederland houdt zich helemaal niet bezig met strafrechtelijke kwesties. De advocaat wordt daarnaast veelal in verband gebracht met problemen. Als je een advocaat nodig hebt, heb je iets verkeerd gedaan maar in ieder geval heb je een probleem. En het kost erg veel geld. Daarmee wordt miskend dat tijdige inschakeling van een advocaat juist veel ellende en daarmee ook veel kosten kan voorkomen. En voorkomen is immers beter dan genezen.

Lees hier het gehele artikel.


Tian Herstel
Tian Herstel

“Mijn carrière ben ik begonnen als dienstplichtig jurist bij de Koninklijke Luchtmacht. Al snel volgde de advocatuur en heb ik veel contact met ondernemers. Met name de diversiteit van het ondernemersrecht en het sparren met DGA’s fascineert mij. Vanuit die interesse heb ik mij gespecialiseerd in onder meer insolventie, reorganisaties, fusies en overnames van bedrijven.

De grootste uitdaging als advocaat zijn de faillissementen. Wat zijn de mogelijkheden? Kan er een doorstart worden gemaakt? Na de aanstelling door de rechtbank sta je tijdelijk aan het roer van de onderneming. Jarenlang heeft de focus gelegen op een goede financiële afwikkeling van een faillissement, daarnaast speelt het maatschappelijke belang een steeds grotere rol. Onlangs ben ik aangetreden tot het dagelijks bestuur van JPR en lever ik met veel plezier een bijdrage aan de ambities van onze juridische specialisten.”

Over Tian

Tian is sinds 1997 actief als advocaat en werkzaam bij JPR Advocaten vanaf 2000. In 2008 is hij partner geworden en in 2018 toegetreden als lid van het Dagelijks Bestuur. Tian is uiterst gedreven en streeft er te allen tijde naar ondernemers te ondersteunen op het juridische vlak. Hij werkt 'to the point' en resultaatgericht.
Tevens is Tian bestuurslid van de Coöperatie Noaberkrediet; een netwerk dat is opgezet in de crisistijd om ondernemers te helpen. Hij houdt zich graag bezig met dit soort initiatieven. Zo weet hij wat er speelt in de regio en levert hij een bijdrage aan het ondernemerschap.

Contact opnemen met JPR

Op de hoogte blijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief: