Menu
JPR Advocaten

IE-rechten

Geschreven op 3 oktober 2013  •  Auteur: Pascal Hulsegge
IE-rechten

Beschermen van ideeën en groei essentieel
In ‘Product Centraal’ (oktober 2013), een bijlage bij de Telegraaf, is een artikel opgenomen waarin Pascal Hulsegge ingaat op het belang van het goed vastleggen van wie het idee, het productontwerp of het auteursrecht is. Ondernemers zien veel kansen en zijn vaak in staat hun bedrijf te laten groeien. De risico’s schatten zij echter niet altijd goed in. “Het is belangrijk om vast te leggen wat je hebt opgebouwd of wat je nog gaat opbouwen. Dat geldt zeker voor IE-rechten, zoals octrooien en auteursrechten, maar ook voor afspraken met ZZP-ers, werknemers en anderen over dat wat is of wordt opgebouwd”. Lees hier het hele artikel.


Pascal Hulsegge
Pascal Hulsegge

“Op jonge leeftijd wist ik al dat ik advocaat wilde worden. In de rechtszaal juridisch complexe zaken bepleiten, met ondernemers sparren over strategische stappen, een klant adviseren over herstructureringen of met de klant een onderhandelingstactiek uitdenken om het beste resultaat te behalen, allemaal zaken die ik als advocaat oppak en waar ik energie van krijg. Kort gezegd, zaken zo oplossen dat een klant tevreden is en zo efficiënt mogelijk een regeling of uitspraak bereiken; dat is mijn streven.

Vanuit mijn enthousiasme en passie voor het bedrijfsleven, ben ik sparringpartner van ondernemers en participeer ik in verschillende regiobesturen. Wat me motiveert is het verbinden van ondernemers, zodat er nieuwe samenwerkingen ontstaan in de regio en de economie bloeit. Met de opgedane kennis uit de regio, kan ik mijn klanten verder informeren en ondersteunen.

Op sociaal maatschappelijk vlak ben ik betrokken bij diverse projecten in Deventer. Mijn interesses Human Capital, MVO en meer vrouwelijke ondernemers in de regio aan de top, hebben allen een raakvlak met mensen. De advocatuur is prachtig, dat had ik goed ingeschat toen ik nog jong was. In mijn vak draait het vanuit een juridisch oogpunt om de mens en zijn het de mensen die mij inspireren.”

Over Pascal

Pascal is sinds 2018 voorzitter van het Dagelijks Bestuur van JPR Advocaten. Vanaf 2005 is zij actief als advocaat en sinds 2009 werkzaam bij JPR Advocaten. Ze is gespecialiseerd in het arbeidsrecht, ondernemingsrecht en Intellectueel Eigendom. Pascal is energiek en heeft passie voor haar vak. Haar werkwijze is gericht op het verbinden van partijen, waarbij oog is voor menselijke verhoudingen.

Contact opnemen met JPR

Op de hoogte blijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief: