Menu
JPR Advocaten

ICT en zekerheid

Geschreven op 7 mei 2013  •  Auteur:
ICT en zekerheid

ICT-specialisten hebben nog altijd de neiging om in ICT-taal te praten. Dat is niet noodzakelijk een taal die de opdrachtgever beheerst. Deze communicatiekloof kan leiden tot misverstanden over wat er nu eigenlijk is afgesproken en in het ergste geval tot conflicten.

Sandra Koloc: “Een ondernemer die op het punt staat om te investeren in een ICT-oplossing raad ik aan om een advocaat te raadplegen op het moment dat hij het eerste contract onder ogen krijgt. Het controleren van een contract dwingt de ondernemer om na te denken over wat voor soort traject hij nu eigenlijk ingaat. Een goed contract benoemt precies de fases die doorlopen worden, de eisen waar de oplossing aan moet voldoen en de wijze waarop de programmatuur getest gaat worden. In zo’n contract zijn ook altijd de bepalingen over aansprakelijkheid opgenomen.”

In het magazine DrieSteden Business (mei 2013) is een verslag opgenomen van het rondetafelgesprek over ‘ICT en zekerheid’. Sandra Koloc (advocaat IE / ICT-recht) heeft namens JPR Advocaten deelgenomen aan dit gesprek. Lees hier het hele artikel.Op de hoogte blijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief: