Menu
JPR Advocaten

Het terugdringen van betalingsachterstanden

Geschreven op 28 februari 2012  •  Auteur: Marjolein van Leeuwen
Het terugdringen van betalingsachterstanden

Advocatenkantoren incasseren voor cliënten moeilijk incasseerbare vorderingen. Maar het blijft voordeliger om zelf de betalingsachterstanden zo beperkt mogelijk te houden.

In iedere editie van het Achterhoek Magazine schrijft JPR Advocaten de column ‘De Advocaat’. In het nummer van februari/maart schrijft Marjolein van Leeuwen over het terugdringen van betalingsachterstanden. Wijzigingen in de Europese en Nederlandse regelgeving geven de schuldeiser meer handvatten om te incasseren. Maar ondanks deze mogelijkheden, blijft het belangrijk voor iedere ondernemer om de debiteurenportefeuille laag te houden. Lees hier de column uit Achterhoek Magazine. Marjolein van Leeuwen is advocaat bij JPR Advocaten Doetinchem, sectie ondernemingsrecht.

Debiteuren die niet of niet op tijd betalen. Ook u vindt het waarschijnlijk één van de minst aangename aspecten van het ondernemerschap. Wanneer u kiest om een incassoprocedure te starten helpen onze advocaten – en onze afdeling incasso – u om resultaat te kunnen boeken.


Marjolein van Leeuwen
Mr. M. van Leeuwen

“Fusie- en overnametrajecten zijn doorgaans complex en heel intensief. De tijdsdruk is groot. Vandaag krijg je stukken aangeleverd en morgen moeten de contracten klaarliggen. Je moet het vertrouwen van de klant hebben en nauw samenwerken. Ieder traject en ieder contract is anders. Dat maakt het telkens opnieuw ongelooflijk uitdagend en dynamisch.
 
Mijn aanpak is daadkrachtig en pragmatisch. Ik neem graag de lead in dergelijke transactieprocessen, zodat de klant op mij kan leunen en vertrouwen. Waar nodig vormen we een multidisciplinair team met collega’s van andere secties. Door onze gezamenlijke inzet kunnen we het belang van onze klanten het best dienen.

Ik sta er altijd voor open om met ondernemers te sparren. In die gesprekken is het mooi om de kennis die ik als advocaat heb opgedaan, in te brengen.”

Over Marjolein

Marjolein is sinds 2007 advocaat bij JPR Advocaten en partner vanaf 2018. Zij houdt zich bezig met fusies en overnames, het opstellen van (internationale) overeenkomsten en staat ondernemers bij in geschillen. In 2013 rondde Marjolein haar Grotius specialisatieopleiding Vennootschaps- en Ondernemingsrecht af. Naast haar werk als advocaat zet ze zich graag in voor de regio en heeft ze diverse bestuursfuncties bekleed. Marjolein deelt haar netwerk graag met anderen. Marjolein wordt door haar klanten gewaardeerd en is prettig in de omgang. 

Contact opnemen met JPR

Op de hoogte blijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief: