Menu
JPR Advocaten

Bent u faillissementsproof?

Geschreven op 11 juni 2013  •  Auteur: David Vrijbergen
Bent u faillissementsproof?

(Dit artikel is gepubliceerd in Gelderse Klasse, juni 2013)

“De Rechtbank, rechtdoende, verklaart in staat van faillissement… ” en dan volgt de naam van uw onderneming. Het is waarschijnlijk de grootste nachtmerrie van iedere ondernemer een rechter deze woorden te horen uitspreken over zijn of haar onderneming. Het overkwam vorig jaar 8616 ondernemers. Een (droevig) record. De handel en de bouw werden statistisch gezien het hardst getroffen. Ook in andere branches wordt op dit moment weinig tot niemand gespaard.

Concluderen dat deze 8616 ondernemers niet capabel zijn een onderneming te leiden, is niet juist. Het merendeel van deze ondernemers zal zich bovendien dag en nacht hebben ingezet voor de onderneming. Maar wat te doen als er simpelweg geen werk meer is, uw concurrenten het werk onder de kostprijs aanbieden of uw grootste klant waar u nog veel geld van krijgt zelf failliet gaat? Kortom, dient u in de huidige economische crisis serieus rekening te houden met de mogelijkheid dat een faillissement van uw onderneming kan volgen? Bent u ‘faillissementsproof’?

Lees hier het gehele artikel.


David Vrijbergen
Mr. D.J.J. Vrijbergen

David Vrijbergen is advocaat bij JPR Advocaten in Doetinchem en werkzaam in het Ondernemingsrecht. Zijn specialisatie binnen dit rechtsgebied is insolventierecht. David is sinds 2008 actief als advocaat.

Contact opnemen met JPR

Op de hoogte blijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief: