Menu
JPR Advocaten

Bent u faillissementsproof?

Geschreven op 11 juni 2013  •  Auteur: David Vrijbergen
Bent u faillissementsproof?

(Dit artikel is gepubliceerd in Gelderse Klasse, juni 2013)

“De Rechtbank, rechtdoende, verklaart in staat van faillissement… ” en dan volgt de naam van uw onderneming. Het is waarschijnlijk de grootste nachtmerrie van iedere ondernemer een rechter deze woorden te horen uitspreken over zijn of haar onderneming. Het overkwam vorig jaar 8616 ondernemers. Een (droevig) record. De handel en de bouw werden statistisch gezien het hardst getroffen. Ook in andere branches wordt op dit moment weinig tot niemand gespaard.

Concluderen dat deze 8616 ondernemers niet capabel zijn een onderneming te leiden, is niet juist. Het merendeel van deze ondernemers zal zich bovendien dag en nacht hebben ingezet voor de onderneming. Maar wat te doen als er simpelweg geen werk meer is, uw concurrenten het werk onder de kostprijs aanbieden of uw grootste klant waar u nog veel geld van krijgt zelf failliet gaat? Kortom, dient u in de huidige economische crisis serieus rekening te houden met de mogelijkheid dat een faillissement van uw onderneming kan volgen? Bent u ‘faillissementsproof’?

Lees hier het gehele artikel.


David Vrijbergen
David Vrijbergen

“Doordat mijn vader ondernemer is, heb ik al van jongs af aan interesse in het ondernemerschap. Binnen mijn vakgebied ondernemingsrecht komt dit goed tot uiting. Het verder mee denken dan alleen het juridische aspect kenmerkt mij. Ik vind het de kunst om verder mee te denken en te bekijken of daarmee het doel voor de klant daadwerkelijk wordt behaald. Naast advocaat ben ik ook werkzaam als curator. Hierdoor kom ik iedere keer in een andere branche terecht. Als curator zie je wat er fout gaat binnen een onderneming. Dit neem ik uiteraard weer mee in mijn adviesrol als advocaat. Sparren over bedrijfsstrategie, visie en nieuwe ontwikkelingen; dat vind ik interessant. Ik houd dan ook met veel plezier contact met mijn klanten, ook wanneer er geen juridische vraagstukken spelen blijf ik graag op de hoogte.”

Over David

David is sinds 2008 advocaat bij JPR Advocaten en partner sinds 2018. Naast dat David veelvuldig procedeert, geeft hij advies over contracten en ondernemingsstructuren en is hij als curator betrokken bij faillissementen. Zijn passie voor het ondernemerschap zorgt voor een natuurlijke belangstelling voor zijn klanten en maakt hem een ervaren, betrokken gesprekspartner. David spreekt de taal van de ondernemer en is gedreven en doortastend.

Contact opnemen met JPR

Op de hoogte blijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief: