Menu
JPR Advocaten

Advocaat op de zaak: Frappant!

Geschreven op 8 november 2017  •  Auteur:
Advocaat op de zaak: Frappant!

Onder de noemer ‘Advocaat op de zaak’  werkt één van onze advocaten een dag of dagdeel bij een bedrijf in de regio. Het enige dat we nodig hebben is een bureau, wifi en koffie. We kunnen dan ons eigen werk doen, maar kijken graag ook mee in de dagelijkse praktijk van onze gastheer. Zo leren we van elkaar én leren we elkaar ook beter kennen. Uiteraard zijn we die dag kosteloos beschikbaar voor vragen van onze gastheer van de dag. We zijn immers wel de advocaat op de zaak….

Vragen over intellectueel eigendom

Op 30 oktober jl. hebben wij ons ’desksurf’-initiatief afgetrapt bij Frappant. Dit landelijk opererende reclamebureau uit het Achterhoekse Aalten komt met haar werkzaamheden veelvuldig in aanraking met intellectueel eigendom (IE). Bijvoorbeeld bij het ontwikkelen van merknamen, logo’s en designs. Als IE-advocaat heb ik Frappant bijgepraat over relevante ontwikkelingen in het intellectueel eigendomsrecht. Daarbij kwamen onderwerpen zoals het merkenrecht, het auteursrecht, het handelsnaamrecht en domeinnaamgeschillen aan bod. Er kwamen nog enkele concrete vragen over actuele situaties voorbij en ik heb Frappant kunnen attenderen op enkele mogelijkheden om hun werk en hun rechten beter te beschermen tegen mogelijke juridische problemen.

Meekijken op alle disciplines

Naast mijn eigen dagelijkse werkzaamheden heb ik tot in detail kunnen ervaren hoe Frappant merken op de markt zet. Ik heb meegekeken op alle disciplines binnen het bedrijf, van strategie en account tot conceptontwikkeling en vormgeving. Ik heb de dag als positief en leerzaam ervaren. Door daadwerkelijk bij de cliënt een dagje rond te lopen, kwam ik erachter met hoeveel juridische perikelen een bedrijf in aanraking komt, of kan komen zonder dat ze dat zelf al voorzien. Verder kon ik vooral het enthousiasme en de belangstelling van het team van Frappant voor de rechtsgebieden waarin ik werk, enorm waarderen.

Kleine aanpassingen, groot resultaat

Ook Frappant heeft mijn bezoek als erg positief ervaren. Rik van Kooten van Frappant geeft aan: “Het is leuk om een dag een gastcollega te hebben die ons zoveel inzicht in voor ons relevante regelgeving kan geven. We hebben die dag ontdekt hoe we ons werk met enkele kleine aanpassingen beter kunnen beschermen. Daarmee voorkomen we mogelijke problemen in de toekomst en het biedt ons kansen om ons werk nog beter te kunnen doen. Daarnaast is het ook een leuke ervaring om een enthousiast persoon als Dmitry alles over ons vak te kunnen laten zien, en over zijn vak te horen. Onze vakgebieden raken elkaar, maar we blijken toch nog zoveel van elkaar te kunnen leren.”

Ook een advocaat op de zaak?

Al met al was de eerste “Advocaat op de zaak”  een geslaagde dag voor zowel Frappant als voor onszelf. Binnenkort volgt de tweede. Op welke zaak mogen we dan een dag(deel) bivakkeren?

Ook een dag een advocaat op de zaak? Klik hier om u aan te melden via ons contactformulier.Op de hoogte blijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief: