Menu
JPR Advocaten

1 juli 2015: Wet Werk en Zekerheid een feit!

Geschreven op 30 juni 2015  •  Auteur: Leonie Ouwersloot-Koster
1 juli 2015: Wet Werk en Zekerheid een feit!

Er is veel geschreven en veel gesproken over de Wet Werk en Zekerheid, of wel het nieuw ontslagrecht. Nu is het dan (eindelijk) zover… De Wet Werk en Zekerheid is in werking getreden.

Dat de Wet Werk en Zekerheid veel ingrijpende veranderingen tot gevolg heeft, is iedereen nu bekend. De vraag is nu hoe de Wet Werk en Zekerheid in de praktijk zal gaan uitwerken. Wij zullen de jurisprudentie op de voet volgen en u op de hoogte houden van alle ontwikkelingen.

Toch nog even kort een overzicht van de belangrijkste wijzigingen:

  • Aanpassing van de ketenregeling naar 3 x 2 x 6. Voor meer informatie, klik hier.
  • De invoering van de transitievergoeding. Voor meer informatie, klik hier.
  • De invoering van verplichte ontslagroutes. Voor meer informatie, klik hier.
  • De invoering van een pensioenbeding. Voor meer informatie, klik hier

Mocht u al concrete vragen hebben, dan kunt u uiteraard ook contact met ons opnemen.


Leonie Ouwersloot-Koster
Leonie Ouwersloot-Koster

“In ons vak is geen dag hetzelfde. Ik kom dagelijks bij de meest uiteenlopende bedrijven. De dynamiek en de veelzijdigheid van vraagstukken, het discussiëren en onderhandelen waarbij het belang van de klant voorop staat, intrigeren mij. Deze aspecten van het vak van advocaat trokken mij ook aan, waardoor ik al snel wist dat ik de advocatuur in wilde. Mijn doel is altijd het bereiken van een oplossing waar mijn klant tevreden over is.

In het arbeidsrecht kom ik in aanraking met veel verschillende kwesties. Zo denk ik mee over beleid, begeleid ik individuele en collectieve ontslagprocedures en ondersteun ik OR-adviestrajecten.

Verder ben ik gespecialiseerd in het privacyrecht. Ik adviseer cliënten bij de implementatie van de AVG en denk ik mee op beleidsmatig niveau. Daarnaast geef ik workshops aan klanten en belanghebbenden. Mijn doel daarbij is deelnemers informatie geven waar ze direct mee aan de slag kunnen.”

Over Leonie

Leonie is sinds 2009 advocaat en is gespecialiseerd in het arbeidsrecht en privacyrecht. Leonie is betrokken bij haar klanten en heeft een pragmatische aanpak. Ze is actief in de ouderraad van de school van haar kinderen.

Contact opnemen met JPR

Op de hoogte blijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief: