Menu
JPR Advocaten

“Een half jaar na de AVG: Waar sta ik nu?”

27 november 2018  •  Aanvang: 15:30 uur
“Een half jaar na de AVG: Waar sta ik nu?”

In vervolg op de eerder georganiseerde kennissessies omtrent de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) organiseert JPR Advocaten op 27 november 2018 een workshop.

Bedrijven moeten nu al zes maanden voldoen aan de AVG. Althans dit is de ideale situatie. In de praktijk blijkt dat er nog werk genoeg te doen is! We merken dat veel bedrijven na de invoering nog met verschillende thema’s omtrent de AVG worstelen. Vaak is er nog niet nagedacht over hoe de bedrijven of “de ondernemers” nieuwe medewerkers gaan trainen hoe ze AVG proof in hun eigen organisatie moeten gaan werken. Ook blijkt in de praktijk dat de AVG plannen er wel liggen, maar nog niet of niet voldoende worden uitgevoerd/nageleefd. Hoe pak je dit aan?

Tijdens deze workshop zullen Leonie Ouwersloot-Koster en Marloes Horstman gespecialiseerd in het Privacyrecht stil staan bij het thema “Een half jaar na de AVG: Waar sta ik nu?”. Wij zullen stil staan bij het goed formuleren van een privacybeleid en een verwerkersovereenkomst. Ook zal kritisch stil gestaan worden bij het verwerkingsregister; hoe moet je dit register nu echt invullen? Voorts willen wij met deze workshop bedrijven bewust laten nadenken of ze, na het maken van de plannen bij de invoering, nu ook alle maatregelen succesvol in hun organisatie hebben geïmplementeerd.
Kortom: als de Autoriteit Persoonsgegevens een steekproef bij hen komt nemen, zullen de bedrijven of “de ondernemers” dan voldoen of zal er een sanctie volgen?
 
En dat er controles gaan volgen, blijkt zeker uit de laatste nieuwsberichten van de Autoriteit Persoonsgegevens: op 17 juli brachten zij naar buiten dat ze gestart zijn met de controles op de naleving van de privacyregels in de private sectoren, en op 9 augustus is de eerste dwangsom geïnd nadat een bedrijf niet voldaan heeft aan een inzageverzoek en 20 september is bij de Nationale Politie een dwangsom van € 40.000,- geïnd.

 Deelname aan deze workshop is kosteloos en vindt plaats op:

 Datum: 27 november 2018

Locatie: De Graafschap, Stadion De Vijverberg te Doetinchem

Tijd:15.30 uur – 18.30 uur

 

Locatie
De Graafschap, Stadion De Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A 7004 GN Doetinchem
Bereken route
Op de hoogte blijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief: