Menu
JPR Advocaten

Leergang verzekeringsrecht

1 september 2022  •  Aanvang: 09:00 uur

De Leergang Verzekeringsrecht van de Universiteit van Amsterdam is een specialistische postacademische opleiding op het gebied van het verzekeringsrecht. Manon Pluymen en Pieter Leerink – partners bij JPR Advocaten – zijn als docent verbonden aan de opleiding. Pieter Leerink is daarnaast lid van de programmadirectie .

“De Leergang Verzekeringsrecht is bij uitstek geschikt voor juridische professionals die veelvuldig met het verzekeringsrecht in aanraking komen – zoals advocaten, bedrijfsjuristen en rechters – en die op zoek zijn naar verdieping. Bij de Leergang Verzekeringsrecht krijgen zij wetenschappelijke diepgang gecombineerd met oog voor de praktische toepasbaarheid. De Leergang Verzekeringsrecht volstaat niet met het weergeven van de ‘state of the art’ van het verzekeringsrecht maar geeft ook zoveel mogelijk bruikbare oplossingen voor problemen waar pasklare antwoorden niet (direct) voorhanden zijn. Verder zullen er ook – voor zover toepasselijk – kritiekpunten bij bestaande uitgangspunten en oplossingen worden geplaatst.”

prof. dr. Marc Hendrikse (hoogleraar Handelsrecht en Verzekeringsrecht Open Universiteit, tevens houder van de JPR-leerstoel aldaar en directeur van UvA ACIS).
De opleiding telt vier modules met in totaal 18 cursusbijeenkomsten. Bijzonder aan de opleiding is dat ook losse modules of cursusdagen kunnen worden gevolgd. Iedere cursus wordt gegeven door docenten die specialist zijn op hun eigen terrein en (gedeeltelijk) in de praktijk werken. Het succesvol doorlopen van de gehele leergang levert de privaatrechtelijk beschermde titel CIL (Certified Insurance Lawyer) en CILE (Certified Insurance Law Expert) op.
Aanmelden en meer informatie (http://eggens.uva.nl/leergangverzekeringsrecht)

Op de hoogte blijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief: