Menu
JPR Advocaten

Kennisupdate arbeidsrecht

29 november 2018  •  Aanvang: 12:00 uur
Kennisupdate arbeidsrecht

Graag praten wij u ook in het najaar weer bij over de actualiteiten in het arbeidsrecht. Ditmaal stellen wij arbeid via (digitale) platforms en pensioenen centraal.

Platformarbeid

Steeds meer diensten kunnen on-demand via online arbeidsplatforms worden afgenomen. Denk aan het bestellen van een taxi (Uber), het laten bezorgen van eten (Deliveroo) en het inschakelen van schoonmaakhulp (Helpling). Dit wordt ook wel de ‘kluseconomie’ of ‘gig economy’ genoemd.

De komst van arbeidplatforms zorgt voor nieuwe uitdagingen op het gebied van het arbeidsrecht. Hoe moet platformarbeid worden gedefinieerd, welke verschillende vormen zijn er, moeten platformarbeiders als werknemers of als zzp’ers worden aangemerkt en welke rechten en plichten hebben zij? Is het huidige arbeidsrecht überhaupt wel geschikt voor nieuwe arbeidsvormen?

Pensioen als arbeidsvoorwaarde

Hoewel pensioen een belangrijke en kostbare arbeidsvoorwaarde is, schiet de kennis hierover vaak tekort. Enerzijds bestaan misverstanden, anderzijds denkt men ten onrechte dat het ingewikkeld is. Misverstanden nemen wij weg en wij geven inzicht in de systematiek.

Na afloop van de bijeenkomst beschikt u over de noodzakelijke kennis over pensioen.

Actualiteiten

Daarnaast bespreken wij actualiteiten, veelal aan de hand van sprekende praktijkvoorbeelden uit de recente jurisprudentie.

Vorig jaar introduceerden wij onze kennissite voor arbeidsrecht. Tijdens de lunchbijeenkomsten geven wij desgevraagd graag een toelichting over de mogelijkheden die dit biedt.

Wij nodigen u van harte uit voor één van de 4 interactieve lunchbijeenkomsten, die wij in de periode van 27 november 2018 tot en met 6 december 2018 speciaal voor werkgevers en HR-professionals organiseren.

De bijeenkomsten vinden plaats van 12:00 uur tot 14:00 uur op diverse locaties.

Wilt u deelnemen ?

Graag ontmoeten wij u op één van deze gelegenheden. Uiteraard zijn ook uw collega’s of relaties van harte welkom. Aan deelname zijn geen kosten verbonden en voor een lunch wordt gezorgd. U kunt zich hieronder aanmelden voor een van de vier bovengenoemde data. Voorafgaand aan de bijeenkomst ontvangt u van ons nog een bevestiging van inschrijving. Voor vragen kunt u contact opnemen met ons (via sectie-arbeidsrecht@jpr.nl of 0570-614080). Wij zien uit naar uw aanwezigheid en beloven u een informatief programma.

Locatie
JPR Advocaten Deventer
JPR Advocaten Deventer
Zutphenseweg 31B, 7418 AH 7400 AP Deventer
Bekijk vestiging
Op de hoogte blijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief: