Menu
JPR Advocaten

Cybersecurity & Dataleaks

10 maart 2020  •  Aanvang: 13:00 uur
Cybersecurity & Dataleaks

Samen met Unica ICT Solutions organiseren wij een kennissessie Cybersecurity & Dataleaks.

57 procent van de Nederlandse bedrijven is al eens slachtoffer geweest van cybercriminaliteit en 77 procent van de ICT-verantwoordelijken vreest dat zijn of haar bedrijf kwetsbaar is voor een cyberaanval. Tijdens de kennissessie Cybersecurity & Dataleaks van JPR Advocaten en Unica ICT Solutions leert u eenvoudig beveiligingsrisico’s in kaart te brengen en maatregelen te nemen om een cyberaanval of datalek te voorkomen. Verder leert u wat de belangrijkste valkuilen zijn bij het sluiten van (ICT)-contracten, zodat u de gevolgen van een mogelijke datalek kunt beperken. Brenno de Winter, onderzoeker van meer dan 2.000 datalekken, sluit de middag af met een keynote.

Wie met technologie in aanraking komt, heeft altijd een beveiligingsprobleem. Met de dagelijkse stroom aan berichten over de onveiligheid rond ICT, rijst de vraag hoe je een organisatie zo goed mogelijk kunt beschermen tegen een eventuele cyberaanval. Persoonsgegevens moeten vertrouwelijk blijven, administraties kloppend zijn, websites en bedrijfsprocessen horen 24/7 te draaien.
De problematiek kan overweldigend overkomen, maar dat hoeft niet. Door het op orde houden van de basishygiëne, kunnen veel rampen worden voorkomen. Leer eenvoudig risico’s in kaart te brengen en maatregelen te nemen. Elke organisatie kan stappen zetten om problemen te beheersen. Door middel van praktische workshopsessies, willen wij u helpen deze stappen te zetten.

Brenno de Winter
Wij sluiten de middag af met gastspreker Brenno de Winter, bevlogen expert op het gebied van informatiebeveiliging, privacy en ICT. Hij heeft meer dan 2.000 datalekken onderzocht, adviseert organisaties op het gebied van privacy en ICT en heeft het onlangs verschenen boek ‘Survivalgids voor de Digitale Jungle’ geschreven. Tijdens zijn keynote zal hij praktische handvaten geven hoe om te gaan met privacy en ICT binnen uw organisatie. De tweede druk van het boek van Brenno de Winter krijgt u na afloop mee naar huis.

Overzicht van de workshops

Sessie 1 | AVG: de stand van zaken bijna twee jaar na dato | Leonie Ouwersloot- Koster en Woodrow Rullmann | JPR Advocaten

Het was chaos rond 25 mei 2018: de AVG trad in werking. Inmiddels is iedereen bekend met de regelgeving, maar blijven er vragen bestaan over de praktische toepassing van de AVG. In deze workshop besteden wij eerst aandacht aan de praktische implementatie van de AVG en heeft u vervolgens de mogelijkheid om vragen te stellen. Speciale aandacht hebben wij voor het vastleggen van een datalekprocedure en wat u kunt doen bij schendingen van de AVG door een door u ingeschakelde partij.

Sessie 2 | De mobiele werkplek: prooi voor datalekkage? | Gijs Koenjer| Unica ICT Solutions

Onze bedrijfsinformatie verlaat steeds vaker de veilige muren van het datacenter. De toename in het gebruik van lokale data op laptops, tablets en mobiele telefoons wordt gedreven door cloudoplossingen zoals Microsoft Office 365. Voor medewerker is het uiteraard heerlijk om flexibel te kunnen werken, maar hoe beschermt u zich tegen de risico’s van malware infecties of verlies van deze mobiele apparatuur en voorkomt u vervelende bijkomstigheden zoals het moeten melden van een datalek? Ik neem u tijdens deze sessie mee in de mogelijkheden om uw organisatie en medewerkers te beschermen tegen de digitale gevaren van vandaag.

Sessie 3 | De grootste valkuilen bij contracteren | Jelmer Brouwer | JPR Advocaten

Tijdens deze interactieve workshop staan we stil bij risico’s en eventuele valkuilen bij het aangaan van (ICT) contracten. U gaat samen ontdekken wat niet mag ontbreken in een (ICT) contract, zodat u geen problemen krijgt achteraf en de gevolgen van een mogelijk datalek kunt beperken. Natuurlijk krijgt u alle gelegenheid om vragen te stellen.

Sessie 4 | Inzicht in beveiligingsrisico’s en concrete oplossingen | Bas Marquering | Unica ICT Solutions

Beveiligingsrisico's ontwikkelen zich tegenwoordig razendsnel en het valt niet altijd mee om bij te blijven. Wij nemen u daarom mee in de laatste securitytrends en risico’s en laten zien wat dit kan betekenen voor uw organisatie. Aan de hand van praktische oplossingen wordt duidelijk hoe u met eenvoudige stappen de IT-veiligheid van uw organisatie kunt verhogen.

Wilt u deelnemen?

Graag ontmoeten wij u op deze bijeenkomst. Collega’s en/of relaties zijn van harte welkom. Ook met hen maken wij graag kennis. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Voorafgaand aan de bijeenkomst ontvangt u nog een bevestiging van inschrijving. Voor vragen kunt u contact opnemen met Myriam Knook op nummer 0570-614080 of stuur haar een mail mknook@jpr.nl. Wij zien uit naar uw aanwezigheid en beloven u een informatief programma.

Klik hier om u aan te melden via de website van onze partner Unica ICT Solutions.

Locatie
Landgoed Klarenbeek
Kopermolenweg 16 7382 BP Klarenbeek
Bereken route
Op de hoogte blijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief: